Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu
-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
Maj pn wt śr cz pi so nd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 -
Pogoda
- Toruń
- 3.4°C
- bezchmurnie
- Wiatr: 2.23m/s NE
- Ciśnienie: 1021 hPa
- Wilgotność: 63%
- Wschód słońca: 04:56
- Zachód słońca: 20:27
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 627974
- Do końca roku: 236 dni
- Do wakacji: 43 dni
-
Kalendarium
Czwartek, 2024-05-09
Imieniny: Grzegorza, Karoliny
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w maju będzie wynosiła
dla oddziału przedszkolnego: 198 zł
(kwota dla oddziału przedszkolnego bez 02.05. oraz 31.05. - rodzice dzieci zapisanych do przedszkola w te dni muszą dopłacić po 11 zł za każdy dzień)
dla uczniów SP 1-3: 108 zł
dla uczniów SP 4-8: 90 zł
(kwota dla uczniów klas 4-8 bez 14, 15, 16.05. - egzaminy 8 klas)
Płatne 25.04.24r. na konto:
10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. stycznia 2023 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 8 zł na 11 zł, uczniowie SP z 4,50 zł na 6 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 06.04524 |
Herbata owocowa 200ml, Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem, paseczki papryki 110g (1, 7) [223kcal] | Kakao 200ml (7), Biszkopty b/c 30g, Owoc 55g [185kcal] | Zupa jarzynowa z ziemniakami 250/300ml (9), Makaron z twarogiem i truskawkami 120/300g (1, 3, 7), Kompot 200ml, [334/660kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym 105g (1, 7) [229kcal] | Shake truskawkowy 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [138kcal] | Grochówka z ziemniakami 250/300ml (9), Potrawka chińska z ryżem 200/400g (1, 7), Kompot 200ml, [420/843kcal] |
|
ŚRODA |
Kasza jaglana na mleku 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor 105g (1, 7) [261kcal] | Galaretka z owocami z kleksem z jogurtu greckiego 100g (własny wyrób) (7) [144kcal] | Zupa kukurydziana z zacierką 250/300ml (1, 3, 9), Kotlet mielony z ziemniakami i mizeria z ogórka (1, 3, 7) 200/400g, Kompot 200ml, [369/894kcal] |
|
CZWARTEK |
Bawarka 200 ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka i rzodkiewką 105g (1, 7) [222kcal] | Jogurt owocowy b/c 150ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, [159kcal] | Zupa pomidorowa z makaronem 250/300ml (1, 3, 9), Gulasz węgierski z ziemniakami i surówka staropolska 200/400g (1), Kompot 200 ml [393/788kcal] |
|
PIĄTEK 10.05.24 |
Owsianka na mleku 150ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 110g Marchewka 55g (1, 7) [249kcal] | Kaszka manna na mleku z sosem owocowym 150g (1, 7) Owoc 55g [196kcal] | Barszcz czerwony z makaronem 250/300ml (1, 3, 9), Miruna z ziemniakami (1, 4) Surówka z kapusty 200/400g, Kompot 200ml [350/836kcal] | |
PONIEDZIAŁEK 13.05.24 |
Herbata miętowa 200ml, Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i ogórkiem 105g (1, 7) [254kcal] |
Budyń 150g (1, 7) Owoc 55g [160kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250/300ml (7, 9), Pierogi z kurczakiem, mozzarellą i pieczarkami w okrasie z cebulki 120/220g (1, 3, 7), Kompot 200ml, [395/837kcal ] |
|
WTOREK 14.05.24 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka i rzodkiewką 105g (1, 7) [258kcal] | Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Wafle ryżowe 30g, Owoc 55g [102kcal] | Zupa pomidorowa z ryżem 250/300ml (7, 9), Kotlet schabowy z ziemniakami (1, 3) fasolka szparagowa 200/400g, Kompot 200ml, [359/890kcal] |
|
ŚRODA 15.05.24 |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 200ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i dżemem owocowym 90g. Marchewka 50g (1, 7) [314kcal] | Kakao 200ml (7), Herbatniki 15g (1, 3), Owoc 585g [209kcal] | Zupa kalafiorowa z ziemniakami 250/300ml (9), Makaron z sosem bolognese 180/300g (1, 3, 9), Kompot 200ml, [417/873kcal] |
|
CZWARTEK 16.05.24 |
Kakao 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką i pomidorem 105g (1, 7) [370kcal] | Shake mleczno-owocowy 150ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [143kcal] | Zupa pieczarkowa z makaronem 250/300ml (1, 3, 7, 9) Potrawka z kurczaka w sosie koperkowym z ziemniakami, marchewka z groszkiem 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200ml, [359/862kcal] |
|
PIĄTEK 17.05.24 |
Płatki śniadaniowe z mlekiem 162g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna ze szczypiorkiem 105g (1, 3, 7) [334kcal] | Kisiel z jabłkiem 200g [116kcal] | Krupnik z ziemniakami 250/300ml (9), Pulpeciki rybne z ratatui z ziemniakami 200/400g (1, 3, 4, 9), Kompot 200ml [349/825kcal] |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.