Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu
-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
Maj pn wt śr cz pi so nd 1 2 3 4 5 6 7 8 Pokaż wydarzenia w dniu 9 maja 10 11 12 Pokaż wydarzenia w dniu 13 maja 14 15 16 Pokaż wydarzenia w dniu 17 maja 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 -
Pogoda
- Toruń
- 16.6°C
- zachmurzenie duże
- Wiatr: 1.23m/s ESE
- Ciśnienie: 1007 hPa
- Wilgotność: 79%
- Wschód słońca: 04:39
- Zachód słońca: 20:45
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 636137
- Do końca roku: 225 dni
- Do wakacji: 32 dni
-
Kalendarium
Poniedziałek, 2024-05-20
Imieniny: Bazylego, Bernardyna
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w czerwcu będzie wynosiła
dla oddziału przedszkolnego: 220 zł
dla uczniów SP: 84 zł
Płatne 25.05.24r.
na konto: 10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. stycznia 2023 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 8 zł na 11 zł, uczniowie SP z 4,50 zł na 6 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 20.05.24 |
Herbata owocowa, Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem pomidorowym 110g (1, 3, 7) [223kcal] | Kakao 200ml (7), Sałatka owocowa 200g [150kcal] | Zupa brokułowa z ziemniakami 250/300ml (9), Łazanki z kapustą i kiełbasą 180/300g (1, 3), Kompot 200ml [367/856kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską i sałatą 105g (1, 7) [249kcal] | Shake truskawkowy 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [128kcal] | Kapuśniak z ziemniakami 250/300ml (9), Kurczak w sosie serowo – szpinakowym z ryżem (1, 7) Tarte buraczki 200/400g, Kompot 200ml [367/851kcal] |
|
ŚRODA |
Płatki śniadaniowe z mlekiem 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, 90g (1, 7) [286 kcal] | Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Wafle ryżowe 30g, Owoc 55g [104kcal] | Zupa paprykowa z zacierką 250/300ml (1, 3, 7, 9), Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami 200/400g (7), Kompot 200ml, [375/860kcal] |
|
CZWARTEK |
Bawarka 200 ml (7), Pieczywo mieszane z masłem 35g, parówka z wody 80g (1, 7), Ogórek 50g [268kcal] | Jogurt owocowy b/c 150ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, [159kcal] | Barszcz czerwony z makaronem 250/300ml (1, 3, 9), Filet rybny w sezamie, ziemniaki, surówka z ogórka z marchewką (1, 3, 4, 11) 200g, Kompot 200ml [392/896kcal] |
|
PIĄTEK 24.05.24 |
Herbata miętowa 200ml, Pieczywo mieszane z masłem i żółtym serem, paseczki papryki 110g (1, 7) [223kcal] | Mleko w kartoniku 250ml, Drożdżówka 60g (1, 3, 7) [183kcal] | Grochówka z ziemniakami 250/300ml (9), Pierogi z kapustą i grzybami 120/180g (1, 3, 7), Kompot 200ml [367/850kcal | |
PONIEDZIAŁEK 27.05.24 |
Owsianka na mleku 150ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem i dżemem owocowym 110g Marchewka 55g (1, 3, 7) [249kcal] | Kakao 200ml (7), Biszkopciki bez cukru 15g (1, 3), Owoc 55g [180kcal] | Zupa pomidorowa z zacierką 250/300ml (1, 3, 7, 9), Kotlet jajeczny z ziemniakami, mizeria z ogórka 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200ml [341/786kcal] |
|
WTOREK 27.05.24 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i ogórkiem 105g (1, 7) [229kcal] | Deser z kaszy manny na herbatnikach, Owoc 55g [198kcal] | Zupa krem z kalafiora z zacierką 250/300ml (1, 3, 9), Leczo z ryżem 150/300g, Kompot 200ml, [403/521kcal] |
|
ŚRODA 29.05.24 |
Płatki ryżowe na mleku 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor 105g (1, 7) [261kcal] | Galaretka z owocami i jogurtem naturalnym 100g [104kcal] | Fasolówka z ziemniakami 250/300ml (9), Pulpeciki w sosie paprykowym z ziemniakami, surówka z kapusty 150/300g (1, 7), Kompot 200ml [368/823kcal] |
|
CZWARTEK 30.05.24 |
Boże Ciało |
|
||
PIĄTEK 31.05.24 |
Dzień wolny od zajęć edukacyjnych |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.